Åbningstider og oplevelser på Koldinghus

Koldinghus er et imponerende slot, der stammer tilbage fra 1200-tallet. Her kan du gå på opdagelse i historiens vingesus og få en fornemmelse af, hvordan livet udfoldede sig på slottet gennem århundrederne. Gå på opdagelse i de smukke sale og rum, hvor konger og dronninger engang færdedes, og lad dig fascinere af de historiske detaljer, der fortæller om slottets rige fortid. Oplev den storslåede arkitektur og lad dig rive med af fortællingerne om de dramatiske begivenheder, der har fundet sted på dette historiske sted.

Besøgsguide til Koldinghus

Koldinghus er et af Danmarks mest ikoniske slotte, med en rig historie og en række spændende oplevelser for besøgende. Uanset om du er interesseret i arkitektur, historie eller blot ønsker en hyggelig dag ud, har Koldinghus meget at byde på. Se Koldinghus’ åbningstider her for at planlægge dit besøg. Oplev de smukke sale, udstillinger og museumsbutikken, og lad dig inspirere af stedets rige historie.

Åbningstider tilpasset din kalender

Koldinghus er åbent for besøgende i sommerhalvåret (april-oktober) alle ugens dage fra kl. 10-17. I vinterhalvåret (november-marts) holder slottet åbent tirsdag til søndag fra kl. 11-16. Derudover har Koldinghus særåbent i forbindelse med ferier og helligdage. Tjek altid slottets hjemmeside for de seneste opdateringer på åbningstider, da disse kan ændre sig. Uanset hvornår du planlægger dit besøg, er der rig mulighed for at opleve Koldinghus’ rige historie og smukke arkitektur.

Sæsonaktiviteter og særudstillinger

Koldinghus byder på en række spændende sæsonaktiviteter og særudstillinger, som giver besøgende mulighed for at opleve slottet på nye måder. Gennem foråret og sommeren kan man deltage i guidede omvisninger, hvor man får indblik i slottets historie og arkitektur. Derudover afholder Koldinghus jævnligt særudstillinger, som sætter fokus på forskellige aspekter af dansk kulturarv og kunsthåndværk. I sommerhalvåret kan man også nyde slottets smukke omgivelser og deltage i familieaktiviteter som lege- og kreativitetsworkshops. Uanset årstid tilbyder Koldinghus et varieret program, der giver mulighed for at fordybe sig i stedets rige historie og oplevelser.

Praktiske informationer for din tur

Koldinghus er åbent for besøgende alle ugens dage fra klokken 10 til 17. Sidste indgang er klokken 16.30. Entréprisen for voksne er 95 kr., mens børn under 18 år har gratis adgang. Der er mulighed for at købe kombinationsbilletter, som giver adgang til både Koldinghus og Kongernes Jelling. Parkering kan ske på den nærliggende P-plads, hvor der er 2 timers gratis parkering. Derudover er der handicapparkeringspladser tæt på hovedindgangen. Besøgende bedes venligst være opmærksomme på, at der kan forekomme ændringer i åbningstider og priser, så det anbefales at tjekke museets hjemmeside for de seneste oplysninger inden et besøg.

Koldinghus – et nationalt monument

Koldinghus er et af Danmarks mest betydningsfulde nationale monumenter. Slottet har en rig historie, der går tilbage til 1200-tallet, og det har spillet en central rolle i Danmarks historie gennem århundreder. I dag er Koldinghus et populært turistmål, hvor besøgende kan opleve den imponerende arkitektur, udstillinger og fortællingen om landets fortid. Som et af Danmarks vigtigste kulturelle attraktioner tiltrækker Koldinghus hvert år tusindvis af gæster, der ønsker at fordybe sig i Danmarks spændende historie.

Familievenlige aktiviteter på slottet

Koldinghus byder på en række familievenlige aktiviteter, der gør et besøg til en sjov og lærerig oplevelse for hele familien. Børnene kan udforske slottets gemakker og prøve at klæde sig ud som middelalderlige riddere eller damer. Der er også mulighed for at deltage i spændende omvisninger, hvor guiden fortæller levende om slottets historie og de mange historier, der gemmer sig bag murene. Derudover kan børnene prøve kræfter med historiske håndværk som kalligrafi eller at lave deres eget våbenskjold. Familier kan også nyde en hyggelig frokost i slottets café, inden turen går videre til de smukke slotshaver.

Historiske rundvisninger med eksperter

Koldinghus tilbyder regelmæssige historiske rundvisninger, hvor gæster kan lære mere om slottets rige historie og arkitektur. Rundvisningerne ledes af erfarne guider, der er eksperter i Koldinghus’ fortid. Deltagerne får en dybdegående indsigt i slottets rolle som magtcentrum i middelalderen, dets transformation gennem tiderne og de mange spændende historier, der er knyttet til stedet. Rundvisningerne giver en unik mulighed for at fordybe sig i Koldinghus’ fascinerende fortælling og opleve stedets historiske atmosfære på en levende og engagerende måde.

Restauration og shopping på Koldinghus

Koldinghus byder på rige muligheder for at nyde en god forfriskende pause. På slottets område finder du den charmerende Slotskroen, hvor du kan sætte dig til bords og nyde en lækker frokost eller middag. Menuen byder på klassiske danske retter tilberedt med omhu og baseret på sæsonens bedste råvarer. Derudover har Koldinghus en hyggelig butik, hvor du kan finde et bredt udvalg af souvenirs, bøger og andre spændende gaver til at tage med hjem.

Planlæg din perfekte dagstur

Koldinghus er åbent alle ugens dage, så du kan planlægge din perfekte dagstur efter dine ønsker og præferencer. Museet har udstillinger, som giver dig mulighed for at fordybe dig i slottets historie og arkitektur. Derudover tilbyder Koldinghus aktiviteter som guidede rundvisninger, foredrag og events, som kan berige din oplevelse yderligere. Sørg for at afsætte tid til at udforske slottets smukke omgivelser og nyd den fantastiske udsigt over Kolding Fjord. Kombinér dit besøg på Koldinghus med et besøg i den hyggelige bymidte, hvor du kan finde et lækkert sted at spise frokost eller nyde en forfriskning. Med lidt planlægning kan du skræddersy en uforglemmelig dagstur, der giver dig et indblik i Koldinghus’ rige historie og smukke arkitektur.